MATERIAL DE JOC PER AL NADAL

Bon dia a tots/es!!

S'acosta l'època més feliç per als infants, el Nadal, i les famílies sovint heu de pensar què voleu regalar als vostres petits/es.

Nosaltres des de la Barqueta apostem pel consumisme responsable, i a més, creiem essencial que els regals es basin en les necessitats cognitives reals dels infants, és per això que avui us volem parlar sobre el material de joc.

La nostra societat està patint una situació econòmica complicada, i en aquestes èpoques en què tothom vol fer feliços als seus fills/es, és complicat trobar els recursos per a fer-ho. Per això, us proposem un seguit de material de joc assequible.

El joc dels infants hauria de ser el menys dirigit possible, és a dir, que amb el que tinguin a les mans puguin fer el màxim de combinacions, per a poder fer connexions neuronals complexes, que els serviran per a crear una base de coneixement més àmplia per al seu futur. És per això que el MATERIAL INESPECÍFIC, és de gran utilitat en aquestes edats. 


És material que podeu recopilar i elaborar vosaltres a casa, de la mateixa manera que ho fem a l'escola. 
Tots aquests objectes tenen diferents propietats que ajuden als infants a conèixer de manera empírica el món que els envolta. Mitjançant la combinació d'objectes els nens/es fan hipòtesis, que comproven de manera científica un cop rere l'altre i que finalment els condueix a un coneixement global del que els envolta.

Colors, números, estabilitat, equilibri, força, moviment, gravetat, pes, mida, temperatura, etc. Són alguns dels conceptes que aprenen de manera empírica, mitjançant l'aprenentatge significatiu, mitjançant les seves pròpies experiències.



El que els infants necessiten són "joguines" que els permetin ser éssers actius, no només espectadors de joguines amb mil colors i llums, on ells només poden prémer un botó i esperar una resposta. Tenen dret a ser els protagonistes del seu propi aprenentatge.



Comentaris